Ontdek de 21e eeuw in het landschap van de 19e eeuw

Groepsuitje/workshop voor hoger opgeleiden Amsterdam of Opperdoes (1/2 uur v.a. Amsterdam) Met wetenschap vooruitgang en mensbeeld als thema


Tags: Technologische singulariteit, trans-humanisme, post-humanisme, robotica, computers, biotechnologie, nanotechnologie, levensbeschouwing, onsterfelijkheid, bewustzijn, hylisch pluralisme, de stelling van Gödel, Teilhard de Chardin.

http://tinyurl.com/pksbhzzhttp://tinyurl.com/qbvlvzvhttp://tinyurl.com/pmmyyv3

Wetenschap, vooruitgang en mensbeeld in de 21e eeuw   

Waarin gaan mensen zich onderscheiden van computers en robots? Gaan er nieuwe vormen van bewustzijn ontstaan? Zijn inter menselijkheid, spiritualiteit en cultuur voorbehouden aan mensen? Zo even een paar vragen Je zit maar zo in een technologische singulariteit. :-) Een workshop waarin voor het eerst verbinding wordt gelegd tussen razendsnelle technologische ontwikkelingen en nieuwe mensbeelden. 

Een workshop voor mensen met een wat breder denkraam die het onbenoembare weer gewoon willen benoemen. Zelf sta ik waarschijnlijk niet op de lijst van Jabaldeus. De lijst van mensen die bijzondere inzichten mogen ontvangen over de tijden die ons wachten. Maar jij misschien wel.

Je wordt gastvrij onthaald in een desolaat landschap van rechtzinnige mensen. Een vriendelijk vuur brandt warm en je wordt overweldigd door de geur van gezelligheid. Maar liefst vier kerkjes domineren nog altijd het lieve dorpje Opperdoes. Alsof de tijd even stil heeft gestaan. Natuurlijk gaan ook hier de geruchten over satanisch gebruik van kinderen. In de verte zie je de twee kwaadaardige torens waar gras niet al te zachtzinnig wordt gedroogd. En ergens staat de weerzinwekkende en pompeuze windmolen van de verschrikkelijke burgers van Wieringerwerf. Waarschijnlijk zijn de bladeren gevallen en mag je in een storm met zompige regen nadenken over onmogelijke vragen. Eindeloos lijken de paden op een half uurtje rijden van Amsterdam.Welkom bij deze workshop. Met de belangrijkste vraag van deze eeuw. Gaan we door die snelle technologie naar de hel of de hemel? Gaan we dat snappen? Al die veranderingen in een tijd van mentale verstarring? Graag introduceer ik de bijna heilige Jabaldeus. Hij heeft kennelijk contact gehad met sommigen van jullie en wil mogelijk een inzicht overdragen.Wat maakt de 21e eeuw bijzonder? 


Een analyse van de geschiedenis van de technologie toont dat technologische verandering exponentieel is, in tegenstelling tot de gebruikelijke 'intuïtieve lineaire' visie. We zullen dus geen 100 jaar van verandering ervaren gedurende de 21ste eeuw - het zullen er eerder 20.000 zijn (gemeten aan ons huidige idee van verandering). Binnen enkele decennia zal machine-intelligentie menselijke intelligentie overstijgen en leiden tot de singulariteit - technologische veranderingen die zo snel en allesomvattend zijn dat er sprake is van een breekpunt in de menselijke geschiedenis. De gevolgen zullen onder andere inhouden: het samengaan van biologische en non-biologische intelligentie, onsterfelijke op software gebaseerde menselijke wezens en ultrahoge niveaus van intelligentie die zich in het universum verspreiden met de snelheid van het licht.

Bron: Wikipedia.

Wie zoekt met Jabaldeus maar nieuwe inzichten

Dat betekent dat we misschien sneller dan we hoopten in een wereld terechtkomen waarin sterven, werken en baren tot het verleden behoren. En dan? Versmelten met computers? Eeuwig gamen? Maar wacht. Misschien deel jij met ons nieuwe inzichten van Jabaldeus.


Ongeveer 750 AD leefde in Neder Dose (vlak bij het tegenwoordige Opperdoes) de bijna heilige Jabaldeus. Hij was toen al ongeveer 300 jaar oud en de eerste onsterfelijke. Eigenlijk was dat helemaal niet de bedoeling. Zijn diepste wens was als alchemist de steen der wijzen te vinden om lood in goud te trans-muteren en onmetelijk rijk worden. Nu zit Jabaldeus waarschijnlijk gevangen in de Ijslagen van de Noordelijke Ijszee. Wachtend op Global warming om te ontsnappen.
Jabaldeus deelt met uitverkorenen zijn inzichten over de 21e eeuw op de leylijnen van west Friesland. Het is nog niet bekend wie die uitverkorenen zijn.


Jabaldeus mag het weten


Ervaar het contrast tussen de 21e eeuw en de 19e eeuw in het landschap van west Friesland. Of maak kennis met Jabaldeus in de Nieuwe Poort Amsterdam.


Nieuwe en andere gespreksthema's dienen zich aan als je gaat meedenken over de dertien vragen van Jabaldeus. Deze boeiende workshop lanceert je direct in de 21e eeuw en universele vragen worden actueler dan ooit. Verras familie, vrienden, collega's en cliënten met een bijzonder uitstapje. Een uitstapje dat lichaam en geest in beweging zet. Een vernieuwende workshop en een leuke combinatie van ont-moeten, informatie en entertainment.Reserveren